Image title

Персональний комп’ютер не може працювати без додаткових пристроїв, що називаються периферією. Це техніка допоміжного типу, яка підключається до стаційного комп’ютера для забезпечення комфортної роботи. Гаджети корисні в роботі, але є поділ на ключові та не ключові, без яких можна обійтися.

Вони поділені на категорії для виведення інформації, введення та зберігання даних. На сайті https://www.foxtrot.com.ua/ можна ознайомитись з великою кількістю техніки та пристроїв. Вони мають детальний опис, характеристики та параметри. Наочний вибір доступний за допомогою реальних фотографій з різних ракурсів, адже іноді важливим є саме зовнішній вигляд.

Техніка для введення інформації

Категорія пристроїв, за допомогою яких здійснюється введення даних у ПК:

1. Маніпулятори. Іноді їх називають просто мишами, пристрій для вказівки інформації. Бувають бездротові та провідні моделі, доповнюються підсвічуванням, кількома налаштованими кнопками і багатьма іншими.
2. Клавіатури. Застосовуються для введення тексту та цифр, а також як ігровий маніпулятор. Пропонуються прості моделі, геймерські, стаціонарні та бездротові.
3. Ігрові маніпулятори. Контролери руху, джойстики, керма та багато іншого, що використовується тільки в іграх. Крім підключення до ПК допускається робота з телевізорами, приставками та ноутбуками.
4. Графічні планшети. Застосовуються як інструмент введення візуальної та графічної інформації з руки.
5. Гарнітури. Різні мікрофони для звуку.

Кожна категорія має підкатегорії пристроїв. Різноманітність брендів вражає та дозволяє знайти свій ідеальний пристрій.

Техніка для виведення інформації

Основною складовою ПК для виведення інформації є монітори. Вони відрізняються типом підсвічування, матрицею, діагоналлю та функціоналом. Виділяють універсальні моделі, ігрові та для роботи у графічних програмах.

Колонки виводять виключно звук та дозволяють з комфортом працювати за ПК, переглядаючи відео, слухаючи музику та багато іншого. Дозволяється конфігурація 2.1 або 5.1, а також є відмінності у потужності, що підбирається під особисті запити кожного користувача.

Навушники та гарнітури відрізняються тим, що остання категорія доповнюється мікрофоном. Для підключення до ПК часто використовують повнорозмірні моделі проволочного або бездротового типу. В іншому випадку потрібний модуль Bluetooth для передачі інформації. Ця техніка також відрізняється виконанням, показниками потужністю та багатьма іншими характеристиками.