Image title

Кажуть, чужі діти швидко ростуть. Але свої дорослішають не менш швидко. Тільки недавно ви купували пелюшки й повзунки своєму малюку, а вже підбираєте йому гардероб для дитячого садочку, а то й школи. Купа речей, з якої син чи дочка вже виросли, тим часом переповнює полиці шафи.

Що робити з одягом і взуттям, з яких дитина вже виросла? Є кілька варіантів, куди ці речі можна подіти.

Віддати в дитячий будинок чи лікарню

Вирішуючи, куди подіти непотрібні речі, розгляньте варіант з благодійністю. Пакет одягу можна віднести в найближчу дитячу лікарню чи передати з волонтерами в дитбудинок. Враховуйте, що речі маленького розміру краще віддати в лікарню, там якраз можуть бути новонароджені, яким не вистачає одягу. А от кофтинки, штанці, куртки, спіднички в гарному стані з радістю приймуть в дитячому будинку, де живуть вже старші діти.

Продати через дошки оголошень

Провівши ревізію в дитячий шафі, відберіть ті речі, що збереглися в презентабельному вигляді. Їх можна продати через Інтернет і заробити непогану суму грошей. Найкраще для цього підходять дошки оголошень, наприклад, Zhovta.ua. Тут можна розмістити оголошення про продаж дитячого одягу, взуття, автомобільних крісел, колясок, слінгів, іграшок, книг тощо. Публікація оголошення на сайті не забере багато часу, платити за це непотрібно, тобто фінансових затрат ніяких, а можливість підзаробити є.

Зверніть увагу, що на Zhovta.ua є також розділ «Віддам безкоштовно». Якщо у вас залишаться речі, які продавати немає сенсу, їх можна віддати тим, хто цього потребує.

Віднести в комісійний магазин

Звісно, продати непотрібні дитячі речі можна і в звичайному комісійному магазині. Однак тут є кілька нюансів. Вам прийдеться самостійно відносити туди одяг чи взуття малюка. До того ж у більшості магазинів проводять огляд речей і деякі з них можуть просто не взяти на продаж, мотивуючи тим, що вони мають не найкращий вигляд. Не забувайте й про те, що до ціни будь-якого товару додається комісія 30-35%, що збільшує його вартість. Чим дорожча річ, тим довше вона продаватиметься, тоді як в Інтернеті можна поставити меншу ціну і її швидко хтось придбає.

Покласти в спеціальні баки

У великих містах, таких як Київ, Полтава, Львів, Рівне та інші, співробітники благодійних організацій встановлюють спеціальні баки, де можна залишити непотрібні речі, як то взуття, одяг, аксесуари для дітей і дорослих. Єдина вимога, щоб усе, що ви віддаєте, було чистим, в гарному стані й з мінімальним рівнем зносу. Такий варіант підійде тим, хто не хоче викидати гарні речі на смітник, але зовсім немає часу, щоб займатися їх продажем.